O nama

LuMa ribarstvo d.o.o. je tvrtka koja se bavi nabavom, prodajom, transportom i distribucijom svježe slatkovodne i morske ribe.
Od početka poslovanja tvrtka je pouzdan partner u prodaji i distribuciji svježeg ribljeg asortimana.Zajamčena kvaliteta

Našim kupcima želimo pružiti samo najbolju kvalitetu pa tako međunarodni IFS certifikat posjeduje sva pakirana riba dok je pakirana pastrva BiH porijekla u procesu dobivanja Aquaculture Stewardship Council (ASC) Trout certifikata.

Vodeći međunarodni trgovački lanci i dobavljači prepoznali su sigurnost hrane kao prioritet u svome poslovanju te su u svibnju 2000. godine pokrenuli Globalnu inicijativu za sigurnost hrane (Global Food Safety Initiative – GFSI), koju provodi udruženje trgovaca CIES (Food Business Forum).

International Food Standard (IFS) jedan je od rezultata takvih udruživanja. Razvili su ga njemački maloprodajni lanci kako bi dobili osnovu za provjeru privatnih robnih marki, a prihvaćen je i od strane Nacionalne udruge njemačkih trgovaca 2002. godine. Cilj je bio razviti međunarodnu sigurnosnu normu za tvrtke koje se bave proizvodnjom privatnih robnih marki za trgovačke lance, sa jednoobraznim formulama, postupcima provjere i uzajamnim prihvaćanjem tih provjera.

Certifikacija prema Aquaculture Stewardship Council (ASC) Trout normi za odgovoran uzgoj dokazuje da proizvođač aktivno radi na korištenju održivih izvora koji su toliko potrebni danas u svijetu.

ASC norma za odgovoran uzgoj pastrve razvijena je na okruglim stolovima vođenim od strane World Wildlife Fund (WWF) uz uključenost širokog raspona dionika. Akvakultura je raznolika globalna industrija s određenim zajedničkim izazovima koji uključuju upravljanje potencijalnim utjecajima na lokalne i globalne zajednice i okoliš.